Truus Hooft - vice-voorzitter

Ik ben geboren en getogen in Rotterdam en van voor de 2e wereldoorlog.
Na het Lyceum opgeleid tot röntgenlaborante welk beroep ik circa 20 jaar heb uitgeoefend in Rotterdam en in Bussum waar mijn man en ik in 1974 naartoe zijn verhuisd.

Mijn man is van huis uit uit de wijnhandel afkomstig en dit mooie vak ging mij hoe langer hoe meer interesseren. Ik heb de vinologenopleiding aan de Wijnacademie gevolgd en in 1979 ben ik opleidingsmanager geworden aan die Wijnacademie. De Wijnacademie leidt slijters, wijnhandelaren, horecamedewerkers en hobbyisten op tot Vinoloog.
Met de cursisten maakte ik ieder jaar studiereizen naar de wijngebieden in Frankrijk en Duitsland, veel gezien en geleerd over dit mooie vak.

Omdat mijn man eind jaren tachtig iets heel anders wilde gaan doen hebben we onze zaak in Bussum verkocht en in Steggerda een camping gekocht waar we 12 jaar met veel plezier hebben gewoond en gewerkt.

Omdat bestuurswerk me altijd heeft aangetrokken, zat ik binnen de kortste keren in Wolvega in het bestuur van de VVV. Leuk en interessant werk om toerisme in die streek te bevorderen.
De VVV in Weststellingwerf had naast een vestiging in Wolvega, een winkel in het Rotancentrum in Noordwolde en steunpunt in Scherpenzeel. Helaas zijn in Nederland de meeste VVV-kantoren een zachte dood gestorven door gebrek aan subsidie en sponsorgeld en alles dat via internet te vinden is.

Van 1999 tot 2008 hebben mijn man en ik in Willemsoord gewoond in een huis dat nog uit de kolonietijd van de Maatschappij tot Weldadigheid afkomstig is.

In het voorjaar 2008 zijn wij vanuit Willemsoord naar Meppel verhuisd. Wij konden bij Woonconcept een nieuw, zeer comfortabel appartement huren waar wij nog steeds wonen.

In de Wonerije, het onvolprezen maandelijks magazine van Woonconcept, dat helaas ter zielen is, las ik in een advertentie dat de Huurdersvereniging Meppel naar bestuursleden zocht. Omdat de wereld rond huren en huurders voor mij nieuw was en ik graag in besturen meedenk en praat, heb ik mij aangemeld als bestuurslid.
Ik werd door het toenmalige bestuur hartelijk welkom geheten en binnen de kortste tijd tot secretaris benoemd. Een paar jaar daarna ben ik voorzitter geworden en dat gebleven tot november 2014.
Inmiddels is de heer Bert Robbe voorzitter en ben ik vice-voorzitter.
Truus Hooft-Braams.